Info

eilân festival

Datum en openingstijden

eilân vindt plaats op 15, 16, 17 en 18 september 2022. Op donderdag 15 september kun je al op de camping terecht t/m maandagochtend.

Locatie

eilân vindt plaats op het waddeneiland Terschelling, te midden van bos en duin aan het Duinmeertje op Hee. Direct naast het festivalterrein bevinden zich de camping en bungalows. Het dorpje Midsland en het strand zijn beide dichtbij.

Terschelling bereik je met de boot vanaf Harlingen. Laat je auto aan wal!

Vergunningsproces

Hoe zit het nou precies met alle vergunningen van eilân? Lees in deze blog een uitgebreide toelichting over wat er in 2019 mis ging en wat de aanpak is voor eilân 2022. 

Eten, drinken, roken, drugs & medicatie

Op het festivalterrein is een ruim aanbod van drinken en (vegetarisch) eten te koop. Ook kan je naar de supermarkt in West-Terschelling of Midsland, en kan je natuurlijk over het gehele eiland horeca bezoeken.

Roken is enkel toegestaan in de aangewezen rookzones rondom het duinmeertje. In (tijdelijke) gebouwen, constructies, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt. In het bos mag je nergens roken. Gebruik bijvoorbeeld een pocket-asbak en zorg dat er geen vervuilende en smeulende resten achterblijven in de natuur. Het is onmogelijk om peuken naderhand efficiënt op te ruimen, dus let hier alsjeblieft op.

Op eilân geldt een zero tolerance beleid op harddrugs en lachgas. Softdrugs zijn tot maximaal 5 gram toegestaan, voorgedraaide joints zijn verboden. Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort (kosteloos verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd rekening met een aanvraagtijd van ca. 3 weken) mee naar binnen.

Minimum leeftijd

Voor eilân geldt een minimumleeftijd van 18 jaar oud. Je kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden.

Huisregels

Onze huisregels zijn hier terug te lezen.

Privacy Statement

Onze Privacy Statement is hier te lezen.

Tickets

Waar & wanneer kan ik tickets kopen?

Woensdag 8 december start de kaartverkoop voor de kaartkopers van 2019 via mail. Één week later start de kaartverkoop voor iedereen via onze website. 

We werken met aanbetalingen

We werken dit jaar voor festivaltickets met aanbetalingen (accommodaties betaal je direct volledig). Je betaalt nu een deel en voorjaar 2022 wanneer de laatste vergunning binnen is het restbedrag.

Als het festival niet door kan gaan worden alle betalingen teruggestort (dit geldt ook voor accommodaties). Hopelijk kunnen we op deze manier samen vooruit plannen, zonder een al te grote aanslag op de portemonnee.

Nogmaals lezen waarom we dit zo doen kan hier. Meer informatie over onze vergunningen lees je hier.

Festival + accommodatie + boot tickets

Voor een bezoek aan eilân heb je verschillende tickets nodig. Natuurlijk het festivalticket, maar hier zit je accommodatie en bootovertocht niet bij in. Let dus goed op dat je alles wat je nodig hebt aanschaft! Een duidelijk overzicht staat op onze tickets pagina.

Digitale tickets via de Close app

We werken dit jaar met de Close app. In deze app verschijnen straks al je tickets handig op één plek en houden we je op de hoogte van alles rondom je bezoek aan eilân.

Na het aankopen van je tickets en het invullen van je eigen informatie, ontvang je een bevestigingsmail van Eventix met een downloadlink naar Close. Je mobiele nummer wordt gekoppeld aan je digitale ticket(s) in Close en is vereist om toegang te krijgen tot de app en het festival. Let er dus op dat je bij het invullen van je informatie het juiste telefoonnummer invult!

Heb je tickets gekocht voor vrienden? Geef dan per ticket de gegevens van je medebezoeker(s) op zodat zij ook toegang krijgen tot de app.

Personaliseren en gegevens aanpassen

Na het kopen van tickets vragen we je om deze te personaliseren. Dit kan direct maar ook op een later moment. Als je later wilt personaliseren, dan kan je via de bevestigingsmail van Eventix teruggaan naar de personalisatie omgeving.

Heb je ook tickets gekocht voor vrienden? Dan vragen we je ook hun tickets te personaliseren. Geef per ticket de gegevens van je medebezoeker op. Zij krijgen hierna per SMS een uitnodiging om de Close te downloaden. Hun tickets verschijnen hierna automatisch in hun eigen Close app.

Gegevens aanpassen? Heb je zelf de tickets gekocht? Dan kan je alle informatie aanpassen middels deze link. Heeft iemand anders je ticket gekocht? De hoofdboeker kan je informatie aanpassen.

Ik wil mijn tickets verkopen

Omdat we met een aanbetaling werken is het pas mogelijk om je tickets via Ticketswap te verkopen als de tweede betaling ook is voldaan. We verwachten dit in april 2022 zal volgen.

Plant een boom

Ondanks alle verbeteringen op andere vlakken blijft de logistiek van mens en materiaal tot op heden nog niet uitstoot neutraal te krijgen voor eilân. Vandaar dat wij met onze partner Trees for All van plan zijn om een bos ter grootte van 2500 bomen te planten, deels in Nederland en deels in tropische gebieden. Hiermee kunnen de gezamenlijke emissies worden gecompenseerd en wordt de wereld een stukje groener. Wil je samen met ons sparen voor dit nieuwe bos? Doneer 4 euro bij de aankoop van een ticket. Per donatie doneren wij 1 euro extra.

Overnachten

Waar kan je allemaal overnachten?

Als bezoeker van eilân kan je direct naast het festivalterrein slapen op de camping (met eigen tent, vooropgezette tent of camper) of in het bungalowpark. Op de ticketpagina kan je uitgebreide informatie vinden over alle verschillende opties.

Je kan ook elders op het eiland verblijven.

Aangeschafte accomodaties kunnen niet zelf geannuleerd worden.

Camping & campingfaciliteiten

De campings hebben gratis toegankelijke sanitaire voorzieningen. Groepsplekken en camperplaatsen zijn voorzien van een stroompunt om telefoons op te laden. Er zijn ook stopcontacten in de douchegebouwen. Meer informatie over de verschillende campingaccommodaties zijn te vinden op de accommodatie pagina.

De campings openen donderdag en sluiten maandagmiddag om 12:00.

Bungalows

Er is een beperkte hoeveelheid bungalows direct naast het festivalterrein. Deze gaan op 8 december in de verkoop voor mensen die in 2019 een kaartje hebben gekocht. Een week later zijn de bungalows, mits nog beschikbaar, te boeken voor anderen.

Het is mogelijk om een early check-in bij te boeken bij je bungalow: voor €500 extra kan je al op maandag inchecken in plaats van donderdag.

Contact

Eilanders

Eilanders die meer informatie zoeken kunnen onze eilanders pagina bezoeken.

Pers

Voor persaanvragen, meer informatie en een mediakit kun je contact opnemen met Chasing the Hihat: flessenpost@eilan.nl