• 1.04.2022

  Het Object: René Vas – een introductie

  Temidden van een verstopte duinpan zal zich gedurende vier dagen in⁣ september een object ontvouwen, in het leven geroepen door creatievelingen, muzikanten en lichtspecialisten.

  Lees meer
 • Duinmeertje van Hee
  21.02.2022

  Burgemeester neemt voorgenomen besluit over eilân festival

  De stukken liggen tot 6 april ter inzage voor bezwaarmakers, in mei wordt het besluit definitief.

  Lees meer
 • 8.12.2021

  Eerste namen bekend

  Bands om op te dansen en DJ's om naar te luisteren: de eerste namen van eilân 2022 zijn bekend. Je verdiepen in de artiesten kan via de programma pagina en in de Close app.

  Lees meer
 • 22.11.2021

  eilân 2022

  Het is alweer twee jaar geleden dat we daar stonden op Terschelling. Teleurgesteld maar strijdbaar. Zoveel mooie plannen, plotseling op losse schroeven, maar te mooi om niet voor te vechten. Sindsdien is er veel tijd verstreken en is de wereld om ons heen nogal veranderd. In die luwte hebben we stug doorgewerkt. Vandaag goed nieuws: eilân krijgt een nieuwe eerste editie in september 2022.

  Lees meer
 • 20.11.2021

  De vergunningen & eilân, hoe zit het nu precies?

  Even terug naar 2019, wat ging er precies mis? En wat is er drie jaar verder aan de aanpak verandert? Onze eigen analyse is dat er een soort perfect storm van ongunstige situaties is ontstaan die los van elkaar oplosbaar zijn, maar bij elkaar opgeteld tot helaas een catastrofale afloop hebben geleid.

  Lees meer