• 5.07.2022

  Burgemeester weigert vergunning: eilân 2022 gaat niet door

  Op vrijdag 1 juli is het voor ons slechtste scenario werkelijkheid geworden; de burgemeester van Terschelling, heeft de evenementenvergunning van het eilân festival geweigerd. Met grote verbijstering hebben we de onderbouwing van deze weigering gelezen. We werken samen met de gemeente al 5 jaar naar dit evenement toe en de laatste aanvraag is een onvoorstelbaar lange 7 maanden in behandeling geweest. Het eilân festival is enorm goed voorbereid, hoe kon dit nu weer misgaan?

 • 2.06.2022

  Update eilân juni 2022: vergunning en kaartverkoop

  21 februari werd een positief conceptbesluit genomen over de laatste benodigde vergunning voor eilân festival. Daarna is er een periode van inzage geweest waarin zienswijzen konden worden ingediend door burgers met zorgen of bezwaren. Deze periode is inmiddels afgesloten en sindsdien wordt er hard gewerkt aan een definitief besluit. Volgens de planning van de gemeente had dit in april al moeten plaatsvinden.

 • 1.04.2022

  Het Object: René Vas – een introductie

  Temidden van een verstopte duinpan zal zich gedurende vier dagen in⁣ september een object ontvouwen, in het leven geroepen door creatievelingen, muzikanten en lichtspecialisten.

 • Duinmeertje van Hee
  21.02.2022

  Burgemeester neemt voorgenomen besluit over eilân festival

  De stukken liggen tot 6 april ter inzage voor bezwaarmakers, in mei wordt het besluit definitief.

 • 8.12.2021

  Eerste namen bekend

  Bands om op te dansen en DJ's om naar te luisteren: de eerste namen van eilân 2022 zijn bekend. Je verdiepen in de artiesten kan via de programma pagina en in de Close app.

 • 22.11.2021

  eilân 2022

  Het is alweer twee jaar geleden dat we daar stonden op Terschelling. Teleurgesteld maar strijdbaar. Zoveel mooie plannen, plotseling op losse schroeven, maar te mooi om niet voor te vechten. Sindsdien is er veel tijd verstreken en is de wereld om ons heen nogal veranderd. In die luwte hebben we stug doorgewerkt. Vandaag goed nieuws: eilân krijgt een nieuwe eerste editie in september 2022.

 • 11.11.2021

  De vergunningen & eilân, hoe zit het nu precies?

  Even terug naar 2019, wat ging er precies mis? En wat is er drie jaar verder aan de aanpak verandert? Onze eigen analyse is dat er een soort perfect storm van ongunstige situaties is ontstaan die los van elkaar oplosbaar zijn, maar bij elkaar opgeteld tot helaas een catastrofale afloop hebben geleid.