2.06.2022

Update eilân juni 2022: vergunning en kaartverkoop

21 februari werd een positief conceptbesluit genomen over de laatste benodigde vergunning voor eilân festival. Daarna is er een periode van inzage geweest waarin zienswijzen konden worden ingediend door burgers met zorgen of bezwaren. Deze periode is inmiddels afgesloten en sindsdien wordt er hard gewerkt aan een definitief besluit. Volgens de planning van de gemeente had dit in april al moeten plaatsvinden.

Omdat er veel reacties van burgers zijn binnengekomen en volgens de gemeente aanvullend advies van hulpdiensten nodig was duurt het langer dan verwacht om de definitieve vergunning te verlenen. Omdat dit samenhangt met de definitieve betaling van alle tickets wilden we een tussentijdse update geven over de stand van zaken in dit proces.

Medio juni verwachten we dat de kogel door de kerk is en alle toestemmingen definitief zijn. Op dat moment zullen wij alle ticketkopers inlichten dat er een periode van enkele weken is om de tweede betaling te doen. Nieuwe tickets zijn vanaf dat moment enkel nog te koop voor de volledige prijs (2e trek €169,-) – het systeem met aanbetalingen zal stoppen.

Wij verwachten wel dat tegenstanders opnieuw zullen proberen het evenement tegen te houden via de rechter de komende maanden. Deze keer is echter al een groot deel van de vergunningen maanden, zelf jaren geleden afgegeven en hebben al meerdere rondes aan bezwarencommissies plaatsgevonden. De uitkomst was iedere keer gelijk, alle bezwaren zijn ongegrond verklaard. Dit geeft ons het vertrouwen dat een rechtsgang dit keer geen belemmering zal zijn. Tot op het eiland!